Begroting 2021

Paragrafen

Bedrijfsvoering

Procesoptimalisatie en datagestuurd werken

Procesoptimalisatie:

De gemeente Nissewaard streeft naar verdere procesoptimalisatie en standaardisatie, waar optimalisatie van de (digitale) dienstverlening een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Zaakgewijs werken is een randvoorwaarde om dit te kunnen realiseren; het vergroot de kwaliteit van de informatievoorziening op alle niveaus in de organisatie én daarbuiten, richting inwoners, organisaties en bedrijven. In 2021 zal het Zaakgewijs werken verder worden geïmplementeerd.

Datagestuurd werken:
Verder zet de gemeente in op datagestuurd werken op verschillende beleidsterreinen, zoals veiligheid, openbare ruimte en maatschappelijke voorzieningen. Het stelt de gemeente in staat om lerend te verbeteren. Ook ontstaan er mogelijkheden voor geautomatiseerde controles in (financiële) processen voor efficiëntere audits. Hiermee wordt data gestuurd werken steeds meer een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering en ons beleidsproces. Om integraal te werken en medewerkers in staat te stellen te kunnen beschikken over alle relevante informatie wordt de informatie voorzieningsfunctie heringericht en afgestemd op ons shared service center Syntrophos.

Op individueel niveau geldt dat onze medewerkers over vaardigheden moeten beschikken om makkelijk en snel informatie te halen om eigen werkzaamheden uit te kunnen voeren.
Hiermee wordt het management en bestuur in staat gesteld om actief te kunnen sturen en  anticiperen op de snelle veranderingen.  

Naast technologie betrekken we ook duurzaamheidsopgaven in onze bedrijfsvoering. Zo benutten we mogelijkheden om circulair in te kopen. Om de bedrijfsvoering van de gemeente te kunnen verduurzamen, is het belangrijk te weten welke duurzame oplossingen er op de markt zijn.

Informatievoorziening en ICT:
De IV-organisatie heeft in 2020 haar taak als opdrachtgever aan Syntrophos steeds meer vorm gegeven en in 2021 zal deze ontwikkeling verder gaan. Door zowel de strategische, tactische als operationele rollen goed te organiseren kan de IV-organisatie haar regierol richting Syntrophos en de ondersteunende rol richting de organisatie goed invullen.
De IV-organisatie zet zich ook in, in samenwerking met de andere gemeenten op Voorne-Putten, om door middel van rationalisatie en harmonisatie steeds meer standaarden te creëren waarmee zowel de organisatie als Syntrophos efficiency verbeteringen kunnen realiseren.

De IV-organisatie heeft ook een belangrijke taak op het gebied van Informatieveiligheid en Privacy (I&P). De aandacht voor I&P neemt niet af het wordt steeds meer een continu punt van aandacht. Dit maakt dat de IV-organisatie naast de rol richting Syntrophos (Technische veiligheid) en de rol richting de organisatie (Training, bewustwording) meer en meer aandacht behoeft.
In 2020 is de goede weg ingeslagen voor de IV-organisatie om haar verschillende rollen goed in te vullen. Het borgen van de eerder behaalde resultaten en het verder uitlopen van de ingeslagen weg zal voor 2021 de prioriteit zijn.

Deze pagina is gebouwd op 12/07/2020 09:43:11 met de export van 12/07/2020 09:38:30